Mențiune

Îndrumarea privind uzul mai sigur al internetului nu garantează o securitate deplină vizitelor d-voastră pe internet și folosirea poștei electronice. Cel mai sigur mod de căutare a informațiilor pe internet este utilizarea unui calculator sigur. Acesta poate fi un calculator instalat într-un loc public, un calculator din casa unui prieten sau prietenă, sau la servici. Mail-ul îl puteți proteja prin schimbarea frecventă a password-ului, unde trebuie să evitați introducerea cuvintelor sau numerelor în password, care se pot recunoaște uşor și să asigurați ca password-ul d-voastră să conțină o combinație de litere și numere.

Cum poate urmări făptuitorul activitățile d-voastră

Email
În cazul în care făptuitorul are acces la mail-ul d-voastră, el/ea poate citi mesajele pe care le primiți sau le trimiteți. Chiar și dacă considerați că mail-ul d-voastră este sigur, încercaţi să alegeți password-ul pe care el/ea nu va fi în stare să-l descopere. Cel mai bine este ca în loc de Outlook Express să folosiți unul dintre serviciile internet pentru e-mail, cum sunt mail.yahoo.com, gmail.com, hotmail etc., care vă permit să aveți acces la poșta electronică de la orice calculator, precum și accesul la poștă să-l asigurați cu password-ul.

Dacă făptuitorul vă trimite mail-urile amenințătoare sau tulburătoare, le puteți tipări și salva ca dovadă a amenințării.

Ascunderea urmelor de vizită pe paginie internet

File-urile History/cache
Orice calculator automat păstrează paginile internet pe care le-ați vizitat (așanumitele cache file-uri). Dacă făptuitorul știe cum să verifice istoria sau file-urile cache (paginile web automat salvate) de pe calculatorul d-voastră, el/ea poate vedea informațiile, pe care le-ați căutat pe internet.

Dumneavoastră puteți șterge istoria vizitei anumitor pagini sau cache file-uri în motorul d-voastră de căutare, în următorul mod:

Dacă pentru explorarea internetului folosiți programul de navigare Internet Explorer:

*Prin procedurile prezentate în continuare nu puteți în întregime să ascundeți vizitele d-voastră pe internet. Multe motoare de căutare au însuşirea de a arăta paginile internet recent vizitate. Cel mai sigur mod de căutare al paginilor internet este să folosiți calculatorul la serviciu, bibliotecă, la prieten/prietenă sau într-un loc public.

La meniul Tools alegeți-vă submeniul Internet Options (ultimul din cadrul meniului Tools). La opțiunea General, din cadrul Browsing history apăsați opțiunea Delete browsing history on exit.

internet sigurnost

Dacă pentru explorarea internetului folosiți motorul de căutare Firefox:

* Prin procedurile prezentate în continuare nu puteți în întregime să ascundeți vizitele d-voastră pe internet. Multe motoare de căutare au însuşirea de a arăta paginile internet recent vizitate. Cel mai sigur mod de căutare al paginilor internet este să folosiți calculatorul la serviciu, bibliotecă, la prieten/prietenă sau într-un alt loc public.

La meniul Tools, alegeți submeniul Options (ultimul submeniu). Apăsați opțiunea Privacy. În cadrul acestei opțiuni apăsați la Clear history when Firefox closes.

internet sigurnost

După ce ați făcut aceasta, apăsați opțiunea Settings. În cadrul prezentei opțiuni aranjați toate opțiunile ca şi pe imaginae de mai jos.

internet sigurnost