SĂ MĂ DUC LA MEDIC

Dacă aveţi leziuni fizice, vânătăi, zgârâieturi, cucuie ca urmare a violenţei, sau dacă violenţa v-a provocat nelinişte şi v-a influenţat starea psihică sau v-a afectat liniştea sufletească, ar fi bine ca imediat să mergeţi la medic (la medicul de gardă, la urgenţă, la spital).

Este important să vi se asaneze leziunile. Dar este important şi să primiţi adeverinţă privind leziunile, starea psihică şi liniştea sufletească afectată, care va servi ca dovadă cu prilejul protecţiei drepturilor d-voastră în faţa tribunalului.

Este important să vi se asaneze leziunile. Dar este important şi să primiţi adeverinţă privind leziunile, starea psihică şi liniştea sufletească afectată, care va servi ca dovadă cu prilejul protecţiei drepturilor d-voastră în faţa tribunalului).

Dacă sunteţi victima violului (din partea partenerului, soţului sau a altei persoane cunoscute sau necunoscute), probabil că baia/spălarea este primul lucru pe care doriţi să-l faceţi. Ar fi însă bine dacă aţi reuşi ca mai întâi să mergeţi la medic, deoarece certificatul medical va fi o probă importantă în procedurile pe care le veţi demara în vederea protecţiei drepturilor d-voastră, iar baia/spălarea va distruge probele care sunt importante în procedura juridică.

Rețineți

Certificatul medical este o dovadă importantă privind violenţa şi lezările pe care le-aţi suportat.